dilluns, 24 de març del 2014

CAMPIONAT 2014 (I)

  CATEGORIA GRAN O ABSOLUTA


COMENÇARÀ L'11 DE MAIG  AMB UNA DOBLE JORNADA A LLEIDA I SABADELL

LA COLLA VIOLETES DEL BOSC, VIGENT CAMPIONA  DE CATALUNYA,  NO  PARTICIPARÀ  ENGUANY AL  CAMPIONAT


Dues baixes i una reincorporació, ens porten a una competició amb 12 colles, que com en la temporada passada es divideixen en 2 grups en una primera fase classificatòria. Les colles Violetes del Bosc i Estol-Espígol, per motius ben diferents, no participen enguany al Campionat Nacional. La primera, per raons ja ben conegudes de manca de dansaires, en veu de la seva capdansera la Meritxell Sans. La d'Agramunt, després de la seva primera temporada al Campionat Nacional, des de la seva fundació, ha decidit no continuar  la seva esperiència en la categoria absoluta.

Jordi Llorens, capdanser de l'Estol-Espígol, ens explica els motius i com enfoquen aquest 2014:

L'Estol-Espígol a Balaguer'13 / Imatge: Estol-Espígol
"..... Per nosaltres, l'any 2013 ha estat un any especial. Hem participat per primer cop en el Campionat de Catalunya, cosa que feia molts anys que teníem pendents. Ara ja podem dir que hem complert amb aquesta experiència, i en general en podem treure coses positives.Poder ballar al costat de les millors colles de Catalunya sempre és un repte, un fet il·lusionant, que ens ha permès gaudir d’aquesta oportunitat, però l’esforç i la dedicació que requereixen són difícils de mantenir. Aquest futur any 2014 no participarem en el Campionat de Catalunya per diversos motius, però principalment serà per aquesta agenda tant atapeïda, que fa que en alguns moments no gaudíssim de les sardanes com ho hauríem d’haver fet, sentint-nos apretats per un calendari ple d’actes, sobretot de l’estiu fins al novembre...."

" ..... Com bé sabeu, el Campionat de Lleida té molts concursos durant l’any, uns 15 aproximadament concentrats en bona part després de l’estiu. Si això hi sumem els del Campionat de Catalunya, exhibicions, Campionat de Catalunya de Punts Lliures (amb la preparació que comporta), fa que sigui molt difícil mantenir aquest ritme, i més quan alguns desplaçaments són llargs, amb caps de setmana sencers fora de casa.Tot i això, aquest passat 2013 el recordarem com un any especial, on hem fet coses diferents, on hem arriscat, i on hem après moltes coses noves que segur ens serviran......".

"...... Pel 2014, doncs molts concursos, exhibicions i altres actes per davant, que afrontem amb una mica més d’aire que l’any anterior, però amb la màxima il·lusió, per poder intentar fer un bon paper en tots els llocs on participem. Hem tingut la sort de tenir algunes noves incorporacions, que segur ens aportaran molt a la colla en un breu període de temps......"
"..... Tot això en quan a la colla gran del grup. Amb la més jove, intentar millorar el ball, posar ja en ferm un vestuari i continuar construint la seva pròpia història. Aquest any, tampoc ens avorrirem. Així que, 2014, benvingut!!" 



L'altra novetat és el retorn de la colla  banyolina Claror de Goges, després de 5 anys d'absència al Campionat Nacional. Joan Alamo i Vinyals, entrenador i capdanser ens diu:

La colla banyolina a Barcelona'13 / Imatge: P.Vizentini
 ".... Després d'uns quants anys d'absència del campionat ara creiem que és el moment de tornar-hi a entrar. La decisió de fer una pausa en el nostre viatge en el bàsic d'honor, després d'estar-hi gairebé 15 anys va ser purament logística. Va arribar un moment que el fet d'anar a Lleida, Tarragona, Vilanova.... se'ns feia massa complicat. Mainada, cotxets, gent que vigilés la mainada mentre ballàvem, hores dins l'autocar... tocava descansar un temps si volíem mantenir la colla, i ... encertada decisió....."

".... La Claror de Goges l'any passat va celebrar el seu vint-i cinquè aniversari. Qui ens coneix sap que som pràcticament la mateixa gent des dels inicis. Aixó crec que poques colles ho poden dir, i és per decisions com la que vam prendre que s'aconsegueix. Sí que són importants els resultats, no ens hem d'enganyar, a tots ens agrada quedar bé.. però s'ha de saber quan s'està cremant una colla. Jo ho vist a molts altres grups; de vegades quan s'apreta massa acaba petant tot plegat...."

"..... Nosaltres ara som aquí. N'hi ha que es pensaven  que ja ballàvem com a veterans i no , encara no. Tot i que per edat podríem, pensem que encara podem plantar cara  a moltes colles.Així doncs tornem a començar la nostra aventura pel Campionat. Espero que per molts anys ens poguem anan veient i pogueu gaudir veient brillar la Claror.Nosaltres ho farem tant bé com sabem...."

Així, tením 2 grups inicials de 6 colles que lluitaran per assolir un lloc a la Final A, i poder proclamar-se campiona de Catalunya.Després de ballar dos concursos,  les dues primeres es classificaran directament a la Final A i les dues últimes a la Final B. La resta de colles ballarà un concurs de repesca en que només les 2 primeres es classificaran per la Final A. En aquesta  fase final els dos grups ballaran 3 concursos, finalitzant el campionat a la ciutat de Girona l'1 de novembre. 

Completen el Campionat les colles  Antaviana, Blanca Espurna, Continuïtat del Montgrí, Dolç Infern, Encís, Mans Amigues, Mare Nostrum, Mirant al Cel, Riallera,Tarragona Dansa i Xàldiga.


 Podeu veure tots els calendaris i les colles participants clicant aquí








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada